Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський підписав указ №143/2022 про загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування всіх українців, які загинули у війні з росією.

За словами Зеленського, щоранку о 9:00 годині в Україні буде загальнонаціональна хвилина мовчання в пам’ять про усіх загиблих під час війни.

«Сьогодні я підписав важливий указ про загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування пам´яті всіх українців, які загинули у нашій вітчизняній війні. Усіх, кого ми втратили через вторгнення росії. Через терор, розв'язаний окупантами. Щоранку о 9-й годині на всій території нашої держави будемо згадувати українців, які віддали своє життя. Усіх, хто воював. Усіх військових і усіх цивільних. Дорослих і дітей... Усіх! Усіх, хто міг би ще жити, якби росія не почала цю війну. Вічна пам'ять кожному, хто загинув за Україну!», - сказав Президент.

Станом на 16 березня від рук росіян в Україні загинули 103 дитини. Лише в одному Маріуполі уже загинуло близько 2400 цивільних громадян. Станом на 10 березня на війні загинуло вже 1300 українських військових.