Фото без опису

28 січня відбувся навчальний семінар для суб′єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території Судововишнянської міської ради (ОТГ). Проводили семінар головний спеціаліст  із роботиз персоналом (інспектор праці) Судововишнянської міської ради Тетяна Швець та Начальник   Мостиського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Роман  Кіш.

Запрошені: суб′єкти господарювання які здійснюють діяльність  на території Судововишнянської міської ради (ОТГ),  всього 28  осіб.

Тема семінару : Роз′яснювальна робота про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин із суб′єктами господарювання, що здійснюють діяльність на території ОТГ

Під час семінару головний спеціаліст із роботи з персоналом (інспектор праці) Тетяна Швець повідомила про основні зміни, які були внесені постановою Кабінету Міністрів України №1132 від 04.12.2019 до постанови №823 від 21.08.2019, і наголосила на поправках у  Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю №1132.

Важливо знати, що за порушення законодавства про працю роботодавець несе відповідальність ,а саме за неналежне оформлення трудових відносин штраф може сягати тридцятикратного розміру мінімальної зарплати, а це з 1 січня 2020р. – 141690 грн. Мінімальна заробітна плата з 01 січня 2020 року становить 4723 гривні.

 

Підсумовуючи засідання, Роман Кіш  назвав основні переваги офіційного працевлаштування та наголосив на відкритості та прозорості роботи  Головного управління Держпраці у Львівській області, їх готовності до діалогу та співпраці.