Судововишнянська міська рада розпочала роботу над реновацією пам'ятника Івану Вишенському

23 лютого  2021 року відбулась робоча зустріч міського голови та представників міської ради, депутатів із відомим архітектором Михайлом Федиком з приводу вирішення питання по реновації пам'ятника Івану Вишенському у м.Судова Вишня.

Зважаючи на те, що у 2021 році відбудеться відзначення 400 річчя з Дня упокоєння в Бозі  Івана Вишенського, підготовка до вшанування цієї дати розпочинаємо уже з перших днів цього року.

Варто згадати, що пам’ятник цій відомій особистості є лише в рідному місті Івана Вишенського – у м.Судова Вишня. Це єдиний пам’ятник, аналогу якому немає  в цілій Україні.

На зустрічі обговорили можливі варіанти реновації пам’ятника та розглянули представлені ескізи.

Робота над проектом була розпочата ще восени 2020 року та погоджена доктором архітектури, професором, завідувачем  кафедри архітектури та реставрації  Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Миколою Бевзом.

На сьогоднішньому засіданні було схвалено варіант із використанням гранітних суцільних плит та бронзового покриття погруддя Івана Вишенського. Першою частиною проекту буде робота над пам’ятником, а іншим етапом стане реконструкція навколишнього скверу.

Про хід виконання роботи над проектом будемо періодично висвітлювати у ЗМІ та соцмережах.

На замітку:

Реновація – це відновлення структури і вигляду пошкоджених історичних містобудівних споруд, фасадів та інтер'єрів морально і матеріально застарілих будівель.