Фото без опису

21 травня відбулось друге засідання робочої групи щодо реновації пам'ятника Івану Вишенському

 

21 травня відбулась  друга робоча зустріч Судововишнянського міського голови та представників міської ради, директором КП "Моє місто", депутатів із відомим архітектором Михайлом Федиком з приводу вирішення питання по реновації пам'ятника Івану Вишенському у м.Судова Вишня.

Попередня зустріч була 23 лютого  2021 року.

Зважаючи на те, що у 2021 році відбудеться відзначення 400 річчя з Дня упокоєння в Бозі  Івана Вишенського, підготовка до вшанування цієї дати розпочалась уже з перших днів цього року.

Варто згадати, що пам’ятник цій відомій особистості є лише в рідному місті Івана Вишенського – у м.Судова Вишня. Це єдиний пам’ятник, аналогу якому немає  в цілій Україні.

На сьогоднішньому засіданні було представлено робочий проект варіант із використанням гранітних суцільних плит та бронзового покриття погруддя Івана Вишенського. Першою частиною проекту є робота над пам’ятником, а іншим етапом стане реконструкція навколишнього скверу (чистка дерев та планування відпочинкової зони).

Про хід виконання роботи над проектом будемо періодично висвітлювати у ЗМІ та соцмережах.

На замітку:

Реновація – це відновлення структури і вигляду пошкоджених історичних містобудівних споруд, фасадів та інтер'єрів морально і матеріально застарілих будівель.