Фото без опису

«Українська мова – мова вільних людей. Маємо розуміти, що вона є нашим скарбом і зброєю у боротьбі за ідентичність. Звісно, ніхто силою не змушуватиме вас переходити на українську. Та все ж не лінуйтесь, вчіть та розмовляйте державною мовою – це, поза сумнівом, ще більше єднатиме нас та загартовуватиме національний дух» – акцентує голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Лілія Криницька, авторка та ведуча проєкту «Мовний патруль» скрізь заохочує до української. Запевняє, це треба проштовхувати, свідомо.

«У нас дуже багато російськомовного населення, яке насправді має ресурс стати україномовним, але лише від самих людей залежить, чи захочуть вони цього. Думаю, що питання «зручно – не зручно» – точно не на часі, бо за чиюсь зручність ми платимо занадто високу ціну. Я не розділяю людей за мовною ознакою – у мене третина родини якраз російськомовна - але коли, як не зараз, найкращий момент почати українцям розмовляти в Україні українською?», - зазначає Лілія Криницька. 

 «Курси з вивчення української мови онлайн є на освітній платформі Є-мова. Також, є ще на такому ресурсі Відкритий мінікурс з української мови на SWEET.TV.

У закладах освіти Судововишнянської територіальної громади організовують безкоштовні курси української розмовної мови для тимчасово переміщених осіб.

Телефон для довідок: 067-606-38-91.