Від початку повномасштабного вторгнення кремлівських військ на територію України, тобто із 24 лютого до 15 травня цього року, за допомогою у працевлаштуванні до базових центрів зайнятості та філій Львівського обласного центру зайнятості звернулося 2059 осіб, котрі прибули на Львівщину із районів  ведення активних бойових дій. Із них 971 визнано безробітними. З-посеред жителів центральних і східних областей України, що користувалися послугами обласної служби зайнятості, офіційно статус вимушено переміщених мали 1110 осіб, у тому числі 690 безробітних.

      Вдалося забезпечити роботою 246 переселенців, у тому числі 144 особи зі статусом вимушено переміщеної особи, з них 61 безробітного.

       Аналіз працевлаштування осіб, котрі переїхали на Львівщину, засвідчив, що за видами економічної діяльності більшість із них – 34,9% – поповнили трудові колективи підприємств переробної промисловості, 11,6% влилися у сферу торгівлі та послуг, стільки ж – у транспортну галузь і складські господарства, 9,3% – у сферу адміністративного та допоміжного обслуговування.

     Основну частку працевлаштованих внутрішньо переміщених безробітних за професійними групами становили кваліфіковані робітники з інструментом (27,9%), представники найпростіших професій та особи без професії (23,3%), а також працівники сфери торгівлі та послуг (14,0%).

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи
Львівського обласного центру зайнятості
Тел. 233-71-85