Фото без опису

З метою забезпечення безпеки передачі електричної енергії, надійного функціонування об’єднаної енергетичної системи України та стабільної роботи електричних мереж в осінньо-зимовий період 2023/2024 року та забезпечення споживачів електричною енергією, ПрАТ «Львівобленерго» повідомляє Вам, що згідно статті 28 Закону України “Про благоустрій населених пунктів” від 06.09.2005 № 2807-IV і п. 7 “Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах”, що затверджений Постановою Кабінету Міністрів України № 1045 від 01.08.2006 р.: “Видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев на об'єкті благоустрою здійснює балансоутримувач…”. Також згідно п. 5.5 “Правил утримання зелених насаджень міст та інших населених пунктів України”: “Відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є: на об'єктах благоустрою державної чи комунальної власності – балансоутримувачі цих об'єктів; на безгоспних територіях, пустирях – місцеві органи самоврядування; на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі”.
Виходячи з викладеного ПрАТ «Львівобленерго» просить власників та користувачів приватних садиб дотримуватися вимог чинного законодавства та у максимально стислі терміни організувати розчищення від зелених насаджень прилеглих до ліній електропередач територій (в тому числі приватними особами на власних територіях).
Для проведення розчищення від зеленех насаджень прилеглих до ліній електропередач території, органам місцевого самоврядування, власникам або користувачам приватних садиб та суміжних з ними ділянок, необхідно за 6 днів до початку проведення робіт звернутися у відповідний район електричних мереж за дозволом на відключення ліній електропередач з метою створення безпечних умов праці під час проведення робіт в охороних зонах повітряних ліній електропередач.
Не розчищення трас ліній електропередач може призвести до підвищення аварійності та як наслідок порушення надійності електропостачання споживачів.