Фото без опису

1. Дорога в центрі міста належить до доріг місцевого значення. За неї відповідає Департамент дорожнього господарства ЛОВА. Не Судововишнянська міська рада❗️

2.Замовником проектно-кошторисної документації, замовником будівельних робіт та відповідальним за утримання дороги являється Департамент дорожнього господарства ЛОВА.

3. Фінансування капітального ремонту передбачалось з обласного бюджету. Не з місцевого!

Як поетапно відбувався даний процес:

  • Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА замовив виготовлення проектно-кошторисної документації. Процес тривалий та складний.
  • Згодом розпочалися тендерні процедури. Відповідно до вимог переможцем визначається учасник торгів з найнижчою ціною та той, що відповідає усім критеріям. Часом компанії, які програють тендер і незгодні з цим, подають звернення в Антимонопольний комітет. Саме через це початок ремонту доріг дуже часто вимушено відтерміновується.
  • В середині вересня визначився переможець тендерних торгів з яким було підписано договори підряду.
  • Далі відповідно до законодавства необхідно отримати Дозвіл на початок будівельних робіт в Державній інспекції архітектури та містобудування України (ДІАМ). А це ще 10 робочих днів.
  • З огляду на ці всі процеси 11.11.23 р. ПП "Рома" розпочало будівельні роботи.

❗️14.11.2023р. Львівська обласна рада під час позачергової сесії ухвалила рішення яке передбачає обмеження непершочергових видатків з обласного бюджету і скерування їх на потреби військових формувань у 2023 — 2024 роках.

З огляду на вимогу суспільства "Гроші на ЗСУ, а не на дороги" усі залишки обласного бюджету були скеровані на потреби ЗСУ.

Виходячи з вищенаписаного, в умовах військового стану не буде можливості дану дорогу відремонтувати протягом 2024 року.

Віримо в нашу швидку перемогу! Слава Україні!