Фото без опису

Нерест – це найважливіший період в житті риб, процес масового природного відтворення водних біоресурсів, який відбувається протягом строку, обумовленого кліматичними та біологічними умовами.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Риболовля у цей період дозволяється лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту забороняється пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

За недотримання зазначених вимог передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування завданих рибному господарству збитків. Тому не надто законослухняних рибалок застерігаємо від порушень, з огляду й на те, що у нерестовий період рибоохоронці Держрибагентства у посиленому режимі здійснюють контроль на водоймах.

Отож, Розпорядженням начальника Львівської ОВА Максима Козицького зобов'язано:

1. Встановити заборону на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Львівської області у 2024 році в такі терміни:

  • - в басейні річки Дністер із 1 квітня до 10 червня;
  • - в басейнах річок Західний Буг, Сян та Стир із 1 квітня до 20 травня;
  • - у всіх водосховищах, технічних водоймах із 1 квітня до 10 червня;
  • - у придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені) з 1 квітня до 30 червня

Детальніше з Розпорядженням можна ознайомитися нижче в прикріплених файлах.

Розпорядження Львівської обласної військової адміністрації "Про заборону добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у період нересту та затвердження межі нерестовищ по всій акваторії рибогосподарських водних об’єктів Львівської області у 2024 році, за винятком ділянок, на яких дозволити любительське рибальство з берега на умовах загального водокористування"

ПЛАН спільних заходів щодо посилення контролю охорони, використання, відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства у Львівській області на період весняно-літньої заборони на добування (вилов) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) у 2024 році

ПЕРЕЛІК ділянок водних об’єктів Львівської області, не заборонених для проведення любительського рибальства у 2024 році