Фото без опису

За час повномасштабної війни з росією Судововишнянська Територіальна Громада понесла багато болючих втрат серед своїх Захисників.
Наразі основним із завдань Судововишнянської міської ради є забезпечення умов для належного вшанування пам’яті всіх, хто поклав своє життя за Україну. З цього і розпочали новий 2024-й рік.
Сьогодні відбулась конструктивна зустріч із родинами загиблих Захисників щодо обговорення питання місця розташування майбутньої Алеї Слави Героїв, які загинули за волю та незалежність України, враховуючи архітектурні, естетичні та функціональні аспекти.
Алею Слави було рекомендовано розмістити у парку, де зараз розташовані пам’ятні банери загиблим військовослужбовцям поблизу церкви Пресвятої Трійці м. Судова Вишня. Саме на цій території буде розроблена меморіальна споруда, яка увіковічить пам'ять земляків, жителів Судововишнянської територіальної громади, полеглих в російсько-українській війні.
Окрім цього, начальник відділу земельних відносин і охорони навколишнього природного середовища Юрій Бущак проінформував присутніх про особливості визначенння територій під квартали індивідуальної житлової забудови для Захисників України та членів їх сімей, де надалі будуть розроблені детальні плани територій під квартали індивідуальної житлової забудови для учасників бойових дій та сімей загиблих/померлих Захисників та Захисниць України.
Відверте спілкування з родичами є важливою складовою роботи Судововишнянської міської ради. Тому така зустріч - не просто розмова, а визначення конкретних завдань для представників влади. За результатами зустрічі сторони домовилися про подальшу спільну взаємодію у вирішенні проблемних питань.

Збереження памʼяті про захисників - це наша спільна справа. Тому маємо докласти максимум зусиль, щоб наступні покоління памʼятали, якою ціню забезпечується спокій на нашій території і кому ми за це завдячуємо.