Фото без опису

Перед початком сесії хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих Героїв України. Сесія проводилась відповідно до норм чинного законодавства та вимог регламенту Судововишнянської міської ради. У роботі сесії взяли участь 12 депутатів та міський голова.

Формуючи порядок денний пленарного засідання, за результатами голосування депутатів міської ради, до проєкту порядку денного  додатково було включено 5 питань. Загалом порядок денний налічував 32 питання, які були попередньо вивчені членами профільних постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії міської ради.

Зокрема, депутати переглянули та затвердили:

  • нові ставки Єдиного податку;
  • місцеві податки та збори;
  • податки на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб;

Окрім цього, з метою забезпечення ефективного використання земельних ділянок комунальної власності, залучення додаткових коштів у місцевий бюджет для реалізації  Програм соціально-економічного розвитку, депутатами встановлені ставки та пільги із сплати земельного податку на території Судововишнянської міської ради на 2025 рік.

Дані рішення набудуть чинності з 01.01.2025 року.

А також, внесено зміни до Комплексної Програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення Судововишнянської міської ради (територіальної громади) на 2024 рік.

Внесено зміни до Комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України Судововишнянської міської ради (територіальної громади) на 2024рік, а саме нададання адресної допомоги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах (допомоги на лікування, проведення операцій, інші непередбачувані обставини) – даний захід збільшено на 100 000 грн.

Окрім цього, депутатами внесено  змiни до бюджету 2024 року загального фонду та затверджено ряд земельних питань.

Більш детально про прийняті рішення можна буде ознайомитися в розділі «Засідання сесій», що будуть оприлюднені в терміни, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».

Фото без опису