З огляду на розбудову нового кварталу індивідуальної житлової забудови міста Судова Вишня, було запропоновано передбачити там місце під будівництво греко-католицького храму, аби уможливити вірним реалізацію права громадян вільно сповідувати релігійні переконання і віру відповідно до українського законодавства.
«Переконаний, що будівництво церкви сприятиме розквітові міста, серцем і основою якого впродовж віків була віра в Бога і духовність, представлена греко-католицькою традицією». - такими словами звернувся до міської ради та членів депутатського корпусу єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Ярослав (Приріз).
30 жовтня 2017 року відбулись громадські слухання щодо виділення земельної ділянки площею 0,4 га. під будівництво храму.
Міський голова Олег Станкевич розповів присутнім про причини виникнення ідеї будівництва Української Греко-Католицької Церкви Св.Архистратига Михаїла по вул. Генерала Кульчицького в м. Судова Вишня, про хід узгоджень даного питання з зацікавленими сторонами. 
 Для обговорення цього питання громадськістю оголошення про проведення громадських слухань було опубліковане на сторінках офіційного сайту міської ради та у місцевому друкованому виданні «Судововишнянський вісник». На громадських слуханнях спеціаліст-землевпорядник Юрій Бущак коротко ознайомив присутніх із проектом детального плану території на розміщення церкви. Звернулись також до присутніх отець Михайло Чамарник та Шот Іван Іванович.
Міський голова відмітив, що заперечень щодо будівництва церкви, до міської ради за цей період не надходило.
Після всіх обговорень вирішили погодити проект детального плану території.