ФЕРМЕР - МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

Стале майбутнє за малими та середніми виробниками, сімейними фермами та кооперативами. Саме такі виробники є основою продовольчого виробництва, більше тогоферми є основою для життя та процвітання сільської місцевості.

Навчання за професією «Фермер» проводиться на базі Львівського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості із залученням досвідчених викладачів та спеціалістів фермерських господарств області.

Навчальний процес складається з трьох напрямків:

Загальнопрофесійна підготовка, яка включає інформаційні технології, основи правових знань, основи галузевої економіки та підприємництва;

професійно-теоретична підготовка, що включає вивчення технологій виробництва, зберігання й переробки сільськогосподарської продукції у фермерському господарстві, основи охорони праці та екологічної безпеки в сільськогосподарському виробництві;

професійно-практична підготовка - проводиться на базі сучасних підприємств та фермерських господарств області.

Слухачам видається документ встановленого зразка, відповідно до чинного законодавства.

Навчання може здійснюватися:

- за кошти Фонду загальнообовязкового державного соціального страхування на випадок безробіття;

- за власні кошти;

- за кошти підприємств, установ та організацій.

Для тих хто зацікавився даним питанням (безробітні/шукачі роботи), рекомендуємо пройти опитування за посиланням:

https://forms.gle/MfBAjF3yq8yeVLMu8.

Результати опитування будуть враховані під час формування груп за професією «Фермер» та/чи курсів підвищення кваліфікації цільового призначення певного напряму.

Крім того, з метою оцінювання перспективи розвитку підприємництва в сільській місцевості шляхом трансформації особистих селянських господарств в сімейні фермерські господарства та зростання ефективності сільськогосподарської діяльності за рахунок отримання системних знань з організації фермерського господарства дане питання буде актуальним і для обєднаних територіальних громад.

Анкета-опитувальник знаходиться за посиланням:

https://forms.gle/r7NyR3eJgUw6GMVh8

Надана інформація буде використана виключно для забезпечення організації та покращення рівня підготовки робітничих кадрів, в т.ч. для надання пропозицій Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо розширення переліку активних заходів з подолання безробіття у сільській місцевості.

За додатковою інформацією звертайтеся до Мостиської районної філії Львівського обласного центру зайнятості: м.Мостиська, вул. Міцкевича 2а, тел. (234) 4-12-27