Фото без опису

Через війну росії проти України багато підприємств не функціонують. Тому уряд запустив програму допомоги бізнесу для тимчасового переміщення підприємства із зони бойових дій. Міський голова Судововишнянської міської ради – Зеновій Фольтович зазначив, що тривають переговори із представниками бізнесу щодо можливості його розміщення у Судовій Вишні. Адже місто має зручне географічне розташування неподалік кордону з Польщею, що є зручним логістично для ведення бізнесу як в межах держави, так і на експорт.

«У сьогоднішніх умовах Львівська ОВА стала економічним хабом. Судововишнянська громада підтримує державницьку позицію всебічного сприяння розвитку українського підприємництва на теренах Львівщини. Міська влада готова сприяти як великому виробнику так і дрібному підприємцю. Враховуючи теперішні реалії часу та перспективи майбутнього готові сприяти переміщеному бізнесу: інвестуючи із місцевого бюджету громади в розвиток будівель та систем інфраструктури. Ключова мета – спільний розвиток громади, розвиток нашої Неньки України!

Більше того, керівництво громади береться побудувати багатоквартирні будинки і для працівників релокованих підприємств, і для вимушених переселенців, яких в громаді вже близько 1000 осіб. Враховуючи земельний потенціал територіальної громади є можливість збудувати нові оселі для наших вимушено переселених громадян. Розраховуємо на державні програми, які б сприяли цьому. Запрошуємо також інвесторів нас підтримати», – наголошує Судововишнянський міський голова – Зеновій Фольтович.

Також, за словами міського голови, у громаді мають намір реконструювати минулоріч закриту школу у с. Малі Мокряни, яка зможе стати тимчасовим житлом для внутрішньо переміщених осіб.

Інформація взята із інтернет видання  Leopolis News