Фото без опису

Епоха війни вимагає швидких та рішучих дій, підпорядкованих єдиній меті – відсічі збройної агресії. На війні правильне рішення, прийняте невчасно, за своїми наслідками часто не відрізняється від неправильного рішення. Правила регулювання земельних відносин мирного часу, коли процедури надання земельних ділянок тривають місяцями, в умовах воєнного стану засвідчують свою недієздатність та непристосованість до нових реалій.

24 березня 2022 р. Верховна Рада України конституційною більшістю голосів ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану», який набув чинності 7 квітня 2022 р.

 Судововишнянський міський голова - Зеновій Фольтович, спільно з аграріями Судововишнянської ТГ на нараді, яка відбулася 11 квітня 2022р. обговорювали питання щодо  надання земельних ділянок відповідного цільового призначення,  а також ведення сільського господарства в умовах воєннного стану.

Спільно дійшли до висновку, що на першому місці ставлять інтерес суспільства у забезпеченні невідкладного використання наявних сільськогосподарських земель для виробництва продовольства, а також про необхідність  швидкого  залучення сільськогосподарських земель громади у виробництво сільськогосподарської продукції в умовах воєнного стану.