Фото без опису

Розпорядженням начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького від 24.10.2022 № 513/0/5-22ВА затверджено Концепцію підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини. Також розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 16.06.2023 № 457/0/5-23ВА затверджено План заходів щодо реалізації Концепції підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини (далі – План заходів Концепції).

Однією з задач Концепції є якісне інформування Захисників та Захисниць України, а також їх сімей про їхні права та можливості. Саме тому обласна військова адміністрація створила окрему вкладу «Захиснику та Захисниці», на сайті ЛОДА, де зібрана актуальна інформація про обласні та державні програми, освітні можливості, програми фінансування, медичної та психологічної допомоги, корисні контакти.

Усю актуальну інформацію про різні пропозиції, програми та можливості для ветеранів та їх сімей на Львівщині можна знайти на одній платформі: https://loda.gov.ua/project/70266

Тут ви знайдете інформацію про:

– соціальне забезпечення;

– фінансові можливості;

– юридична допомога;

– ветеранські громадські організації;

– навчання;

– спорт;

– дозвілля;

– психологічна допомога;

– медична допомога;

– корисні контакти.

Окремо є вкладка сім’ям Захисників та Захисниць, де зібрана актуальна інформація для них.

Також створено телеграм канал “Інформпортал для Захисників та Захисниць України”, де щодня інформується учасників російсько-української війни зі Львівщини про новини у ветеранській сфері, актуальні державні та обласні програми підтримки, зміни у законодавстві, гранти та анонси заходів – https://t.me/ukrainewar2014

Звернення начальника Львівської ОВА Максима Козицького щодо Концепції підтримки Захисників та Захисниць України на території Львівщини та її реалізації можна переглянути тут: