Фото без опису

В ході засідання розглядались питання щодо проблем тимчасового влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування; забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; заслухано інформацію щодо проведених заходів у закладах освіти Судововишнянської ТГ з попередження булінгу та кібербулінгу.

Особливу увагу акцентовано на патронатне виховання. Як зазначила Олександра Копанишин, начальник Служби у справах дітей, основною проблемою влаштування дітей, які залишились без батьківського піклування, є відсутність патронатних сімей, як альтернативи притулкам чи інституційним закладам. Тому необхідно інформувати жителів громади про створення таких патронатних сімей.

Також головним спеціалістом Служби у справах дітей Наталією Богуцькою було наголошено на своєчасність постановки на квартирний облік дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

З метою запобігання та протидії булінгу у закладах освіти Координаційною радою прийнято рішення рекомендувати керівникам навчальних закладів громади проводити заходи виховного впливу відповідно до затверджених планів. Це поширена проблема в сучасному українському суспільстві, і найгостріше вона постає в освітньому середовищі, де дитина проводить більшу частку свого повсякденного життя.

На засіданні голова Координаційної ради Олена Любінська акцентувала увагу на тому, що у зв’язку з реформуванням системи інституційного догляду та виховання дітей, воєнного стану в Україні, актуальним на сьогоднішній день є створення патронатних сімей в нашій територіальній громаді.