Фото без опису

Фото без опису

Перед початком сесії хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих Героїв України. Сесія проводилась відповідно до норм чинного законодавства та вимог регламенту Судововишнянської міської ради. У роботі сесії взяли участь 16 депутатів та міський голова.

Формуючи порядок денний пленарного засідання, за результатами голосування депутатів міської ради, до проєкту порядку денного  додатково було включено 4 питання. Загалом порядок денний налічував 49 питань, які були попередньо вивчені членами профільних постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії міської ради.

Зокрема затверджено ряд земельних питань:

  1. Відповідно до поданих клопотань громадян, затверджено технічні документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.
  2. Також депутатами прийнято рішення про продаж права оренди на земельних торгах у формі електронного аукціону. Хочемо відмітити те, що земельні торги є ефективним інструментом наповнення міського бюджету. Адже деякі земельні ділянки під час аукціону зростають у вартості в десятки разів. До того ж, електронні аукціони є прозорими та чесними і унеможливлюють будь-які маніпуляції.
  3. Відповідно до клопотання голови ОСББ «Дім на Сагайдачного 8», надано дозвіл на виготовлення детального плану розміщення земельної ділянки під будівництво і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.
  4. Також на даному пленарному засіданні взято на облік громадян для отримання земельних ділянок під індивідуальне житлове будівництво з присвоєнням номера черги, згідно дати надходження заяв мешканців громади.
  5. Окрім цього, з метою забезпечення ефективного використання земель, залучення коштів у місцевий бюджет для реалізації програм соціально-економічного розвитку, депутатами надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо об’єднання земельних ділянок комунальної власності в м.Судова Вишня по вул. В. Стуса.

Окрім розгляду депутатами ряду земельних питань, затверджено Положення про відділ освіти, культури та туризму, молоді та спорту Судововишнянської міської ради Яворівського району Львівської області у новій редакції.

Затверджено Положення про одноразову премію випускникам ЗЗСО Судововишнянської міської ради, які отримали найвищі результати ЗНО (НМТ) у новій редакції.

Внесено зміни до бюджету 2024 року загального фонду.

Затверджено графік прийому суб’єктів звернень у відділі «Центр надання адміністративних послуг» Судововишнянської  міської ради Яворівського району Львівської області.

Також на порядку денному було розглянуто питання про про дострокове припинення повноважень депутатів Судововишнянської міської ради восьмого скликання  Гринчука Володимира Ярославовича та Голдака Олега Богдановича (відповідно до поданих заяв), однак за підсумками голосування дані рішення не прийняті!

Більш детально про прийняті рішення можна буде ознайомитися в розділі «Засідання сесій», що будуть оприлюднені в терміни, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».