Фото без опису

24 лютого в Народному Домі м. Судова Вишня на вимогу Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відбулася відкрита зустріч, на якій Судововишнянський міський голова Зеновій Фольтович прозвітував перед жителями громади про виконану роботу за період 2022-2023рр.

Священнослужителі разом із присутніми розпочали дану зустріч із вшанування хвилиною мовчання пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет i територіальну цілісність, а також спільною молитвою просили про ласку і мир для української землі.

У своєму звіті Зеновій Фольтович доповів про забезпечення оперативного, належного та безперервного виконання місцевого бюджету, з якими стикнулася громада в умовах воєнного стану.

Окремо очільник громади зупинився на кожній із галузей, які попри усі труднощі та виклики воєнного стану працювали і працюють, забезпечуючи стабільне життя громади.

Як зазначив міський голова, одним із основних акцентів у роботі міської ради була і залишається освітня сфера, де попри непростий час та складні виклики, в яких доводиться працювати, триває активне втілення ідей Нової української школи,  комп’ютеризація та інформатизація, покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, організація довезення та забезпечення якісною освітою учнів, організація харчування учнів та вихованців. 

Зі слів міського голови, медична галузь завжди буде серед пріоритетних, адже маємо надавати якісні послуги діагностики, лікування та реабілітації цивільним і військовим. Відтак у кожному закладі вдалося провести ряд ремонтних робіт у різних відділах, закупити чимало необхідного обладнання  та навіть відкрити нові відділення в міській лікарні.

Також важливим етапом в процесі розвитку Судововишнянської територіальної громади залишається забезпечення мешканців громади якісними житлово-комунальними послугами, соціальний захист та соціальне забезпечення населення, молодіжна політика, фізична культура і спорт.

У своєму виступі міський голова акцентував увагу на допомозі ЗСУ. Повідомив про те, що  на виконання програми підтримки військової частини А4821, яка знаходиться на забезпеченні у військової частини А4054 на 2024 рік, відповідно до рішення  сесії № 861-55/2024 від 15.02.2024р. з міського бюджету спрямовано 1 000 000 грн. субвенції для закупівлі квадрокоптерів.

Насамкінець Зеновій Фольтович коротко розповів про плани на 2024 рік та основні пріоритетні напрямки роботи щодо розвитку інвестиційній діяльності.

На відкритій зустрічі кожен охочий мав змогу задати питання очільнику громади.

"Є досягнення, якими ми пишаємось. Звичайно, реалізацію багатьох планів довелось відкласти до кращих часів. Головним підсумком 2022 – 2023 рр. вважаю те, що ми не скоротили жодної соціальної програми, а навпаки їх розширили, працювали над максимальною реалізацією інтересів громади та кожного її мешканця в реальних бюджетно-фінансових, економічних та соціальних умовах" – підкреслив міський голова.

Звіт Судововишнянського міського голови Зеновія Фольтовича (слайдова презентація) - переглянути