Фото без опису

Сесія проводилась відповідно до норм чинного законодавства та вимог регламенту Судововишнянської міської ради. У роботі сесії взяли участь 16 депутатів та міський голова.

Формуючи порядок денний пленарного засідання, відповідно до рекомендацій профільних постійних комісій, за результатами голосування депутатів міської ради, до проєкту порядку денного  додатково було включено 7 питань.

Загалом порядок денний налічував 22 питання, які були попередньо вивчені членами профільних постійних комісій, детально опрацьовані та рекомендовані на затвердження сесії міської ради.

Зокрема, депутатами розглянуто питання про продаж права оренди на земельних торгах у формі електронного аукціону. Хочемо відмітити те, що земельні торги є ефективним інструментом наповнення міського бюджету. Адже деякі земельні ділянки під час аукціону зростають у вартості в десятки разів. До того ж, електронні аукціони є прозорими та чесними і унеможливлюють будь-які маніпуляції.

Детальна інформація та документація на земельні ділянки розміщена за посиланням: https://sudovavyshnia-gromada.gov.ua/news/1711102355/

Також було розглянуто питання про надання дозволу на укладення договору особистого строкового сервітуту ФОП Івашко О.Г. та ПП «Затишок Львівщини».

Наголошуємо, що встановлення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Судововишнянської міської ради (ТГ), відбувається відповідно до Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 року за №244 та відповідно до паспортів прив’язки ТС, наданих сектором містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконавчого комітету Судововишнянської міської ради. Розміщення ТС самовільно (без паспорта прив’язки ТС) забороняється.

Окрім цього, внесено зміни до Програми фінансової підтримки КНП «Судововишнянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Судововишнянської міської ради Львівської області на 2024 рік, у зв’язку з виділенням додаткових коштів з обласного бюджету на відшкодування видатків за енергоносії, де проживають ВПО.

На просторах соціальних мереж часто зустрі­ча­ється: «Закривають відділення… Звільняються лікарі…». Не­одноразово надавалися роз’яснення стосовно діяльності закладів охорони здоров’я та зобо­в’язання Судововишнянської міської ради, як власника. Але нагадаємо ще раз!

Судововишнянська міська рада виконує всі зо­бо­в’язання стосовно закладів медицини, фінан­сово підтримує і сприяє розвитку медичного обс­лу­говування населення на території громади в межах наявних фінансових ресурсів. Більше того, з місцевого бюджету виділялися значні кошти на оплату праці. Проте вже з цього року, завдяки відкриттю паліативного відділення, лікарня в змозі сама себе забезпечити! Основне завдання даного відділення – допомога мешканцям громади, які хворіють на тяжкі невиліковні захворювання та потребують професійного медичного догляду.

 Зі слів міського голови, медична галузь завжди буде серед пріоритетних, адже ми поставили завдання не тільки зберегти медицину, а і розвивати її. Наступний етап роботи: якість! Звичайно, не забуваючи про постійне зміцнення матеріально-технічної бази і повне медикаментозне забезпечення пацієнтів. Тішить, і те що збільшується кількість пролікованих пацієнтів на первинному і вторинному рівнях медицини у Судововишнянській громаді. 

Зокрема, у КНП «Судововишнянська міська лікарня» такі вузькі спеціалісти, як ЛОР, травматолог, дерматолог, невропатолог, гінеколог, хірург і т.д. щорічно надають вторинну медичну допомогу близько 25 000 пацієнтам.

Первинну медико-санітарної допомогу отримують близько 11 750 пацієнтів, яку надають наступні лікарі: лікарі загальної практики–сімейної медицини, педіатри, терапевти. Саме тому вдосконалення медичних послуг, збереження та підтримка здоров’я своїх громадян – першочергове завдання.

Звичайно, є в нас проблеми, але ми стараємося поступово вирішувати їх. Як наслідок оновлення медицини у громаді буде суттєве, а якість надання послуг для пацієнтів зросте. 

Більш детально про прийняті рішення можна буде ознайомитися в розділі «Засідання сесій», що будуть оприлюднені в терміни, визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».