Відкриття пам’ятника  Герою України та Герою Небесної сотні - Володимиру Петровичу Топію

Відкриття пам’ятника Герою України та Герою Небесної сотні - Володимиру Петровичу Топію

18 листопада на кладовищі міста Судова Вишня урочисто відкрито та освячено надмогильний пам’ятник Володимиру Петровичу Топію – Герою України та Небесної сотні. Пам'ять Героя Небесної Сотні цього дня вшанували голова облдержадміністрації Олег Синютка, голови Мостиської та Городоцької райдержадміністрацій Степан Буняк та Володимир Ременяк, голова Судововишнянської міської ради Олег Станкевич, мешканці Мостиського та Городоцького районів, рідні, побратими….

Екологічні ініціативи від  ГО "Фундація молодіжних ініціатив."

Екологічні ініціативи від ГО "Фундація молодіжних ініціатив."

ГО «Фундація молодіжних ініціатив» взяла участь у конкурсі проектів «Краща громадська екологічна ініціатива», який було проведено Департаментом екології та природніх ресурсів Львівської обласної Державної адміністрації.  Наш проект під назвою: «Розвиток системи поводження з твердими побутовими відходами та підвищення екологічної свідомості населення громади» отримав фінанасування з коштів обласного бюджету на закупівлю сміттєвих контейнерів для потреб громади, а також заручався підтримкою Судововишнянської міської ради. У рамках проекту «Фундація молодіжних ініціатив» замовила 45 пластикових контейнерів для збору твердих побутових відходів. Проведення закупівлі відбудеться до кінця листопада 2017 року. Активістами ФМІ проведено ряд заходів з підвищення екологічної свідомості населення громади, зокрема, проведено інформаційно-навчальні семінари для дорослого населення і уроки для дітей та учнівської молоді. Також, виготовлено, та в більшій мірі розповсюджено, інформаційні буклети, щодо правильного поводження з твердими побутовими відходами та необхідності роздільного збору відходів. Розроблено та закуплено еко-сумки, з метою пропагування зменшення кількості використання поліетиленових пакетів. З метою отримання більш детальної та активльної інформації на рахунок проекту слідкуйте за нашою сторінкою у мережі Facebook: Фундація молодіжних ініціатив.

У Судовій Вишні розпочнеться будівництво нової Української греко-католицької церкви

У Судовій Вишні розпочнеться будівництво нової Української греко-католицької церкви

З огляду на розбудову нового кварталу індивідуальної житлової забудови міста Судова Вишня, було запропоновано передбачити там місце під будівництво греко-католицького храму, аби уможливити вірним реалізацію права громадян вільно сповідувати релігійні переконання і віру відповідно до українського законодавства. «Переконаний, що будівництво церкви сприятиме розквітові міста, серцем і основою якого впродовж віків була віра в Бога і духовність, представлена греко-католицькою традицією». - такими словами звернувся до міської ради та членів депутатського корпусу єпископ Самбірсько-Дрогобицький, владика Ярослав (Приріз). 30 жовтня 2017 року відбулись громадські слухання щодо виділення земельної ділянки площею 0,4 га. під будівництво храму. Міський голова Олег Станкевич розповів присутнім про причини виникнення ідеї будівництва Української Греко-Католицької Церкви Св.Архистратига Михаїла по вул. Генерала Кульчицького в м. Судова Вишня, про хід узгоджень даного питання з зацікавленими сторонами.   Для обговорення цього питання громадськістю оголошення про проведення громадських слухань було опубліковане на сторінках офіційного сайту міської ради та у місцевому друкованому виданні «Судововишнянський вісник». На громадських слуханнях спеціаліст-землевпорядник Юрій Бущак коротко ознайомив присутніх із проектом детального плану території на розміщення церкви. Звернулись також до присутніх отець Михайло Чамарник та Шот Іван Іванович. Міський голова відмітив, що заперечень щодо будівництва церкви, до міської ради за цей період не надходило. Після всіх обговорень вирішили погодити проект детального плану території.

Малята садочку «Сонечко» прощались з осінню

Малята садочку «Сонечко» прощались з осінню

У дошкільному навчальному закладі  завжди шануються українські звичаї і традиції. Тому кожного навчального року проводиться низка цікавих заходів. Один з таких заходів відбувся  в кінці жовтня в ДНЗ «Сонечко» м.Судова Вишня. Свято осені в дитячому садку -це завжди феєрична, сповнена яскравих барв і дивовижних персонажів казка. Аби у святковій залі панувала особлива атмосфера тепла та затишку, вихователі старшої групи Оксана Топій та Марія Грицеляк разом з музичним керівником Лесею Саницькою підготували чудовий сценарій осіннього свята для малюків. На святі діти були одягнені у яскраві костюми, були там ворони, жуки та різні овочі: помідори, капуста, динька, огірочки та квасолька. Звичайно не обійшлося без головної господині свята  красуні-осені.Особливу увагу глядачів привернув танець бур’янів, який діти виконали на відмінно. На святі осені діти пізнають багато нового про осінні прикмети, відгадують осінні загадки, отримують нові знання. Осіння атмосфера панувала і у інших групах садочків нашої громади. Висловлюємо подяку організаторам свята за чудовий настрій та гарні спогади.